Kritik

In Flames – Down, Wicked & No Good EP

IN FLAMES’i yıllarca sevip savunduktan sonra şu aşamada artık aramın kötü olduğu eski bir arkadaş kıvamına geldiğini inkar edemeyeceğim. Hala ortak arkadaşlarımız olduğu için her yaptığından bir şekilde haberim olmuyor, Facebook’ta etiketlendiği her fotoğraf önüme düşüyor ve bakmak zorunda hissediyorum kendimi; fakat keşke öyle hissetmesem gerçekten. Bir şekilde hayatımdan çıksa da toptan kurtulsam diye bekliyorum ancak o da olmuyor. Bu sefer önüme düşen fotoğraf da işte olmadığı gibi davrandığı, cover’lardan oluşan bir EP.

DEPECHE MODE, ALICE IN CHAINS, NINE INCH NAILS gibi hepsi kendi alanlarında zirvelerde yer alan grupların birer şarkısının yanında bir de çok büyük olasılıkla dünyanın en çok yeniden yorumlanan şarkılarından biri olan CHRIS ISAAK’in Wicked Game’ini cover’layan IN FLAMES, son zamanlarda bildiğiniz (“ve sevdiğiniz” diye ekleyebilmeyi çok isterdim buraya) IN FLAMES yine.

Wicked Game hariç yeniden yorumlamak için çok güzel şarkılar seçtiklerini düşündüğümü belirterek bu EP ile ilgili nadir güzel düşüncelerimden birini aradan çıkartayım. Hatta ENSLAVED’in “E”deki What Else is There? cover’ındaki gruba ait hiçbir yorum katmama abukluğuna düşmedikleri için de IN FLAMES’i takdir ettiğimi belirteyim, bu böyle pozitif bir paragraf olsun.

Onun dışında ise EP’nin gayet tırt olduğunu söyleyebilirim. Bakın nasıl uzaklaştık pozitiflikten birden. Yazılarımı üslup açısından genel olarak belli bir seviyede tutmaya çalışıyorum ve dolayısıyla ne olursa olsun arkasında emek olan bir eser için “tırt” gibi bir tanım kullanmak beni rahatsız ediyor; ancak gerçekten bu EP’nin arkasındaki emek miktarının fazla olduğuna inanmak güç. Grubun da öyle bir iddiada bulunacağını pek zannetmiyorum zaten. Var olan iyi şarkıları alıp, son zamanlarda büründükleri forma uygun bir üsluba sokup çalmışlar işte. Kirli bir sound, “cın cın” akorlar ve basitleştirilmiş rifler üzerine Anders Friden’in ya sev ya nefret et vokalleri. Yine de Wicked Game’deki rezalet ruhsuzluktaki vokal performansına uzun uzun saydırabilirdim aslında, eğer ki değeceğini düşünseydim.

D5A93032-AF07-4E61-9CB4-615FCB3F3947.jpeg

Sonuç olarak… Eee… Sonuç falan yok sanki, dolayısıyla puan da yok. Kaydedilmiş olsun diye kaydedilmiş, sessiz sedasız önümüze atılmış tuhaf bir EP işte. Hala seveni çok IN FLAMES’in onu çok iyi anlıyorum da, hani böyle tarayıcılarımızda kullandığımız reklam engelleyici eklentiler var ya, onlar gibi bir eklenti olsa da IN FLAMES’le ilgili yeni her şeyi benim hayatımdan komple engellese sanırım daha rahat edeceğim artık.

0C1CAC7E-B8F4-41F8-A971-319D5BEC4AB2

Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

Ertuğrul Bircan Çopur

Doydum ama aç gözlülükten yiyorum.

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.