Tek Atış

Tek Atış: The Bedlam Battery – Capulet

Merhaba.

QUAKE oyununu hatırlar mısınız? Oradan oraya zıplayıp miletin ardında roket patlattığınız Quake III Arena’dan bahsetmiyorum tabii. 1997 yılında yayımlanan ve oyun dünyasına çığır açan, tarihin akışını değiştiren (çüş), gezegenleri çarpıştıran Quake II’den bahsediyorum.

İşte Capulet‘i dinler dinlemez nedense aklım Quake II günlerine gitti. Bilen bilir, o oyunun efsanevi bir soundtrack albümü vardır; Amerikalı The Bedlam Battery’nin Capulet‘i tam oradan fırlamış gibi duruyor ve atmosferik, bol tekrarlı ve endüstriyel altyapısıyla günlerdir dinleyip duruyorum.

Eğer biraz olsun endüstriyel ile ilgiliyseniz, daha da iyisi Quake hakkında söylediğim şeyler sizde bir anlam ifade ediyorsa, Capulet dinlerken çıldıracağınıza eminim. Gerçi Capulet ve kapaktaki kanlı güller vs. derken mevzu Romeo&Juliete’e bağlanıyor sanki ama beni bağlamaz kardeşim; isteyen istediği gibi dinler müziğini ve The Bedlam Battery’i takibe aldım bile ben. Çoğunluğu enstrümantal olmak üzere, birçok farklı türe dokunuyor The Bedlam Battery, o yüzden bir göz atın derim diskografiye. Gideyim de Quake II oynayayım haydi, görüşürüz.


Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

Korhan Tok

Üniversiteden sonra metali bırakmadım.

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.