Kritik

Yerli Pazarı: Hellsodomy – Chaostorm

Merhaba.

Kadıköy sahnesinin ülkemize armağan ettiği güzide çirkinliklerinden biri olan Hellsodomy, 2011’de kurulmuş bir topluluk ve kadrosunda ENGULFED, SARINVOMIT gibi gruplarda çalmış elemanlar barındırıyor. Eski kafalı, saf bir death metal yapmak üzere yola çıkan Hellsodomy, demo ve EP çalışmaları sonrasında 2016’da, şimdilik ilk ve tek albümü olan Chaostorm‘u Alman şirket Go Fuck Yourselves etiketiyle ortamlara salmıştı hatırlayacağınız üzere.

Hellsodomy hakkında bir şeyler yazmak istemememin esas sebebi elemanların güncel death metalle taban tabana zıt bir anlayışta, tamamen kafalarına göre takılıp yapmak istedikleri şeyi yapmış olmaları. Groove hissi yüksek, 80’ler sonu/90’lar başı Amerikan death metalini kendine rehber edinmiş ve bu anlamda çok odaklı bir albüm Chaostorm. Eren’in enfes blast-beat davulculuğu, jilet gitarlar ve yer yer David Vincent‘ı, yer yer Alex Camargo’yu (KRISIUN) anımsatan böğür böğür bir vokal ile dönemin agresif, hızlı ve kirli death metalini sevenlere taze kan pompalıyorlar adeta. Sınırlı bir kitleye hitap ediyor oluşu da tıpkı grup elemanları gibi benim de hiç umrumda değil açıkçası, haha.

Sekiz şarkı ve otuz beş dakikaya yakın süresiyle kısa, net bir albüm Chaostorm ve sınırları net bir tür icra etmesine karşın grup şarkıların birbirinden ayrılmasını sağlayacak şekilde çeşitlendirmelerde bulunmayı başarmış. Sinister Force daha kaotik rifleriyle, Keepers and Sinners of the Grave ikinci yarısındaki daha günahkar, orta-tempo çirkinliğiyle, Mazochistic Molestation ise hayvan temposu ve nakarattaki çift vokal oyunlarıyla öne çıkmayı başaran şarkılar örneğin ki bu örnekler çoğaltılabilir. Menstruation Blood on the Pentagram‘ın sonlarında, kapanışta tremolo çalınan rife de ayrıca şapka çıkartıyorum, tekrara alıp dakikalarca dinleyebilirim herhalde. Enstrüman hakimiyeti, rif yazma becerisi ve kompozisyon konusunda ustaca hareket ediyor Hellsodomy ve pırıl pırıl bir leşlikteki prodüksiyon da grubun emeğinin boşa gitmemesini sağlıyor. Artık Türkiye’den çıkan böyle kalabalık işlerde her şeyi net duyabiliyor olmak gerçekten güzel.

Buna karşın albümün Hellsodomy’nin diğer old-school death metal gruplarından ayırmamızı sağlayacak özgün bir karakteri olduğunu söylemek zor. Tabii bu ne kadar sorun olduğu tartışılır ama eğer kendilerine has veya bu türde alışmadığımız bir şeyler katmış olsalardı çok daha büyük cümlelerle övüyor olabilirdim bugün Chaostorm‘u; bir sonraki albüme diyelim artık. Bir de tamamen kişisel tercihler ama ben Coven of Abomination‘ın girişindeki gibi, Antiscene 666‘nın sonlarındaki gibi numaraları daha çok görmek isterdim galiba. Son olarak da Coven of Abomination‘ın üçüncü dakikasına doğru giren rif direkt BEHEMOTHNehpilim Rising‘ı anımsattı. Bu maksatlı bir selam çakmaysa gülümsetti; değilse de bence çok hoş bir benzerlik.

Kısacası Hellsodomy ne yaptığını çok iyi biliyor ve Chaostorm kendi düzleminde epey başarılı bir albüm ve yazıda bahsi geçen şeyler kulağa cazip gelirse asla pişman etmeyecektir. Total Disgust bile tek başına yeter gerçi ya amma uzattım arkadaş, haha. Umarım çok bekletmeden yeni bir şeyler atarlar önümüze, biz de dinler dinler tepişiriz.

BANDCAMP

Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

Korhan Tok

Üniversiteden sonra metali bırakmadım.

One thought on “Yerli Pazarı: Hellsodomy – Chaostorm

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.