Kritik

Yerli Pazarı: Sarinvomit – Malignant Thermonuclear Supremacy

Türkiye’de bu yıl müthiş şeyler oluyor. Merhaba.

Sarinvomit, İstanbul-Kadıköy merkezli bir black metal grubu. Ancak onları bu şekilde ifade etmek epey yetersiz bir tanıtım olacak, zira Sarinvomit yıkımın ta kendisi gibi bir şey.

Tabun, Sarin, Fosgen ya da VX gibi kitlesel yıkıma yönelik kimyasal silahların, mantar bulutlarının, göz açıp kapayıncaya dek tamamen yok olmanın temsili Sarinvomit. Grubun karakteri bir yana, Sarinvomit’i oluşturan elemanlar da zaten yıllardır Kadıköy ve yerli yeraltı sahnesinin bir parçası olarak pek çok farklı çatı altında üretmeye devam eden cengaver cengaver zatlar. SAPIK İNEK mi dersiniz, PERSECUTORY mi ararsınız, hepsi burada.

Grup geçtiğimiz Nisan ayında çıkan ilk albümü Malignant Thermonuclear Supremacy’de, 90’lar Avrupa black metalinin daha çiğ, güçlü ve provokatif yönünü temel alan, thrash metal unsurları da barındırmasına rağmen genel hatlarıyla epey direkt bir black metal icra ediyor. Dur durak bilmeden, nefes almadan saldırıyor yani Sarinvomit. Şöyle MARDUK‘un tahrip gücünü, BEHERIT kaosunu, eski SODOM gitar işçiliğini hayal edin; Sarinvomit doğrudan bu işin ustalarına başvurmuş ve vahşi, aç, saldırgan tutumuyla da hepsinden birer parça koparıp cebine koymuş.

Albümün prodüksiyonu, besteler, vokal performansı ve konsept, Sarinvomit’in ne kadar planlı programlı bir grup olduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle son dönemde, ne yapmak istediğinden çok emin, üstelik bunu nasıl gerçekleştireceği hakkında da fikir sahibi grupların çıkıp belirli bir vizyon doğrultusunda kendi temsilini sunabiliyor olması gerçekten çok sevindirici. Bu işin olmazsa olmazı ruh, samimiyet ve duruş elbette, fakat nedense yaptığı şeye profesyonel yaklaşan bir grup görünce hala biraz şaşırıyorum. Neyse, zaten yıllardır bu işin içinde olan, müzik kültürü ve beste/kayıt gibi konularda çoktan pek çok eşyi yalayıp yutmuş, atıyorum SARCAFOGO, IMPALED NAZERENE, DEMOLITION HAMMER gibi isimler hakkında uzun uzadıya konuşabileceğiniz pis pis adamlar ile işin bu yönünde bir eksik olmasını beklemek büyük hata olurdu.

Deathrune Records’dan çıkan albümün bildiğim kadarıyla kaset dışında bütün formatlarda kopyası mevcut. Şöyle insanlıktan nefret edip, ters giden bir nükleer deney ile yok olmanın hayalini kurduğunuz bir anda takın müzik çalarınıza, bırakın Sarinvomit kırk beş dakikalığına etrafınızdaki her şeyi silip süpürsün. One Trillion Megaton‘dan Evaporation in Mushroom Cloud‘a, apokaliptik hislerin tavana vurduğu, enfes çığlıklar ile bezeli Mass Grave Planet‘dan albümle aynı adı taşıyan enfes Sarinvomit’e kadar hakikaten taş gibi, kaya gibi bir albüm Malignant Thermonuclear Supremacy ve bana sorarsanız şimdiden yerli black metal sahnesinin en önemli, bilinmesi gereken işlerinden biri. Yürü be Kadıköy.

SARINVOMIT

 

Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

Korhan Tok

Üniversiteden sonra metali bırakmadım.

One thought on “Yerli Pazarı: Sarinvomit – Malignant Thermonuclear Supremacy

  • cotard delusion

    son yıllarda şu topraklardan çıkan en iyi şarkı ” spreading vx gas over kaaba” idi. şu an ” mass grave planet ” oldu. müthiş bir albüm geldi adamlardan.

    Yanıtla

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.