Kritik

Days of the New – Days of the New

Gökhan YAZAN

Bağırmalı müzik için doğru adrestesiniz; sitenin kapağında yazdığı gibi. Burada her gün birbirinden sert, birbirinden kanlı, vahşet dolu albümler için kritikler yazılıyor. Death metal olsun, black metal olsun, thrash metal olsun… Bugün ise çok da sert olmayan bir albüm kritiği var sitede. Hatta albüm tamamen akustik. Days of The New, ülkemizde çok da bilinmeyen bir güzellik.

Metalin bize verdiği zevki severiz, hissettirdiği gücü severiz. Üzgünken doom metalin bizi daha fazla harap etmesi garip bir şekilde hoşumuza gider. Soğukta Immortal dinlerken aldığım hazzı çok az şeyden alıyorum ben mesela. Genel anlamda metali seviyoruz. Aslında kaliteli müziği seviyoruz. Kaliteli şeyler arayışındayız sürekli; metal olsun ya da olmasın.

Bu albüm, günün ilk sigarası tatlılığında. Hızlı hayatımıza bir mola maiyetinde. Travis Meeks isimli şahıs, grubun vokalini yaparken bir yandan da çalmakta, üstüne de besteleri yapmakta. Grup Travis Meeks ve sürekli değişen müzisyenlerden oluşuyor. Bir fotoğrafını bulup bakarsanız, tipleme olarak Kurt Cobain’e benzediğini göreceksiniz. Hatta yakışıklı olmaları, sesleri, uyuştucu bağımlılıkları. Çok benzer kişilikler. Neyse, konumuza dönelim.

Travis dışındaki müzisyenler ne kadar değişken olsa da, sürekli başarılı müzisyenleri bulmayı başarmış gibi. Zaten Days of The New, aynı zamanda ilk albümlerinin adı. Albümde vokaller dışında hiçbir şey abartıya kaçmamış. Ama adamın sesi de çok güzel yahu. Akustik bir şeyler dinlerken insan çok beklemiyor böyle güzellikler, özellikle günümüzde dinlediğimiz akustik müziklere bakarsak, çoğu 4 akordan oluşuyor ve seslerin de pek bir özelliği yok. Ama Meeks’in normal sesi kadar bağırışları da güzel, akustik olduğu için akorlardan oluşsa da nakaratlarında özel bir melodi var gibi her şarkısında. Adamı öve öve bitiremeyeceğim galiba.

Bas gitarın çok özenle yazıldığını söyleyebilirim, sadece akorları takip etmiyor. Bas gitara da takılıp gidebiliyor insan bazı şarkılarında. Davulların tonu da akustik müziğe çok uygun. Grubun sadece bir kişinin etrafında döndüğü, şarkıları dinleyince o kadar da belli olmuyor. Ama gitarlar ne kadar başarılı olsa da, ön planda genelde vokal var.

Days-of-the-New

Böylesine güzel bir grubun, böylesine güzel bir albüm çıkarması, ve bu albümün hakkettiği kadar bilinmemesi beni çok şaşırtıyor. Daha önce de bahsettiğim gibi, Kurt Cobain ile çok benzer bir kişilikti Travis, onun şansı neden yaver gitmedi bilmiyorum. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı yüzünden grup hala aktif değil maalesef. Bu arada, bu albümü beğendiyseniz, bir de Travis Meeks’in Live Bootleg albümünü tavsiye edebilirim. Ne tatlı şeyler var ya.

                                                                                                          95/100

days-of-the-new-526a78dc45904

Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

2 thoughts on “Days of the New – Days of the New

  • Hiç duymamıştım bu grubu, grunge ile de pek aram yoktur ama gayet dinlenilesiymiş bu albüm sahiden.

    Ellerine sağlık Gökhan, güzel kritik olmuş.

    Yanıtla

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.