Tek Atış

Tek Atış: Dawnfall – Phoenix from the Ashes

Merhaba.

Bu defa bizden bir isim, İzmirli Dawnfall yer alıyor Tek Atış’ta. Televizyonlarını yeni açanlar için kısaca özetlemek gerekirse 2005’te kurulmuş, zamanında konserlerinde rüzgardan uçmasın diye zil ayaklarını tuttuğum, eş-dosttan kurulu bir grup Dawnfall. Heavy/progresif müzikleri zamanında Türkiye’de kendi türünde üst düzeydi; altı yıllık bir sürenin ardından geri dönüşlerini müjdeleyen Phosenix from the Ashes‘te de durum değişmemiş gibi görünüyor.

Edge’nin melodik ve progresif gitarlarını hep sevmişimdir ve Orçun da hiç olmadığı kadar olgun ve güçlü bir performansla eğitimli, oturmuş bir metal vokalistinin halinin başka olacağını gösteriyor. Hiçbir enstrüman çalamıyor diye vokale almayın arkadaşlarınızı. Yapmayın bunu. Maçta da kaleye alıyorsunuz, kevgire dönüyor takım. Hayret bir şey.

Neyse, heavy/progresif severler için İzmirli Dawnfall, Phoenix from the Ashes ile geri döndü ve bu nereden baksan duyurulmayı hak ediyor. Atlamayın.


Yazıyı/albümü değerlendirmek için:

Average rating 0 / 5. 0

Siteye destek olmak için aşağıdaki düğmeye tıklayıp Patreona göz atabilirsiniz👇
Become a patron at Patreon!

Korhan Tok

Üniversiteden sonra metali bırakmadım.

Bir Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.